Samenwerkingen met andere digitale systemen bij gemeenten, maakt het mogelijk om meer te doen met MensCentraal. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe samenwerking tussen SmartDocuments en MensCentraal. Deze combinatie stelt gebruikers in staat om aan de keukentafel het gesprek met de klant te registreren en direct een plan van aanpak op te stellen. De cloud-toepassing maakt het mogelijk om overal op een beveiligde wijze toegang te krijgen tot klantdossiers, te registreren en te communiceren met betrokken klanten en collega’s.

MensCentraal werkt samen met diverse leveranciers voor sjabloon-generatoren

Smart Docs

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken. Door de samenwerking ondersteunen SmartDocuments en MensCentraal gemeenten optimaal bij de extra werkzaamheden die op hen zijn af gekomen. De gecombineerde oplossing zorgt voor het correct samenvoegen van informatie en de communicatie naar belanghebbenden.

Xential

Een soortgelijke samenwerking is met Xential in de gemeente Haarlemmermeer. Het primaire proces van zowel gemandateerde professionals als het Meer-team (wijkteam uit HaarlemmerMEER) wordt nu administratief naar de burger ondersteund. Op basis van één zaaktype beschikking kunnen voor zowel WMO als Jeugd beschikkingen worden afgegeven. Hieruit volgt eenvoudig een plan van aanpak voor het verbeteren van de persoonlijke situatie.

Meer weten?

Wilt u informatie over deze koppelingen of wilt u een koppeling met een andere sjabloon leverancier? Neem contact op met: Ramon Tromp