De verbinding met het GGK gaat via een Digikoppelingadapter (EbMS protocol). Dit is een veilige manier om end tot end te communiceren. Deze adapter heeft NVSI leverancier Lost Lemon ontwikkeld en klaarstaan voor gebruik. De authenticatie gaat door een gegenereerde Collaboration Protocol Agreement (CPA: geeft aan welke informatie wordt uitgewisselend en hoe dit plaatsvindt).  Deze CPA zal per gemeente die wordt aangesloten moeten worden gegenereerd. Dit kunnen gemeenten doen via het al bestaande portaal. De gemeente Heerhugowaard heeft al een CPA aangevraagd en deze ligt klaar om te gebruiken.

 

Waar zijn we mee bezig?

Op dit moment worden de nieuwe berichten (Start zorg (wmo305) en einde zorg (WMO308) getest. Hiervoor is natuurlijk een verbinding met het GGK nodig. Deze verbinding wordt nu opgezet. De verwachting is dat eind deze maand een geslaagde PingPong test is afgerond. Daarna kunnen de testberichten over de lijn geschoten worden.

 

Wat moet er nog gebeuren?

Als de verbinding werkt, kan MensCentraal huidige berichten via webservices versturen. Hiervoor hoeven de berichten niet te worden aangepast. De verwachting is dan ook dat na het succesvol testen, snel de jeugdberichten 301 en 304 berichten automatisch verstuurd kunnen worden. Hierover volgt in juli en augustus meer informatie.