Een dag voor en door gemeenten. 

Op 29 maart was het eindelijk zo ver. De Inspiratiedag kon, na meerdere keren uitstellen vanwege corona perikelen, eindelijk plaatsvinden. Live in de Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle. Voor de NVSI een eerste van hopelijk nog vele en daar lijkt het wel op!

Met een programma bomvol innovatie, een diversiteit aan thema’s als schuldhulpverlening, werk en participatie, integrate en meer en bovenal inspiratie werd de dag goed bezocht. Naast bestaande innovaties zijn er diverse nieuwe ideeën gepresenteerd en sessies gehouden om tot nieuwe inzichten en innovaties te komen.

Faciliteren van samenwerken en samen leren

Via de NVSI kunnen gemeenten en uitvoeringsorganisaties samenwerken om problematiek aan te pakken. Door samen te werken, inzichten en innovaties te delen kunnen gemeenten van elkaar leren.  Hoewel elke gemeente ergens anders de focus op legt zijn de sociaal maatschappelijke uitdagingen doorgaans vergelijkbaar. Juist daarom is erg belangrijk om te kunnen zien hoe bepaalde uitdagingen ergens anders opgepakt worden.

Samen innoveren

Hoewel het delen van informatie van groot belang is gaan sommige gemeenten hier nog verder in. Er worden projecten opgestart om deze sociaal maatschappelijke uitdagingen samen op te lossen. Hieruit ontstaan ideeën die via de NVSI verder worden ontwikkeld tot innovaties waar meerdere gemeenten iets aan hebben en bovendien op aan kunnen sluiten.

Het was mooi om iedereen weer samen te zien en elkaar te inspireren!

Meer informatie?

Bekijk dan de pagina over de Inspiratiedag. Interesse in een specifieke sessie? Bekijk dan de downloadpagina.