Het is belangrijk dat mensen mee kunnen doen en ontwikkelen. Bestaanszekerheid en stabiel inkomen spelen hierbij een grote rol. Dat is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. De overgangen tussen verschillende uitkeringen of bijstand en tijdelijk werk lopen bijvoorbeeld zelden probleemloos. Tijdens het project: Simpel Switchen in de Participatieketen worden gemeenten, UWV-vestigingen bezocht om te kijken hoe bepaalde knelpunten creatief worden aangepakt.

Bij de gemeente Leeuwarden loopt momenteel een experiment met Surplus. Dit is een tussenrekining die de inkomstenverrekening verzorgd voor klanten. Loon en uitkeringen komen binnen op deze tussenrekening en op een vast moment iedere maand wordt dit uitbetaald door de gemeente. Hierdoor onstaan er geen misverstanden waardoor er achteraf bijvoorbeeld (grote) bedragen terugbetaald dienen te worden. Wat levert het op? Meer stabiliteit, rust en overzicht in de financiƫn. Leer tijdens het inspiratielab hoe dit precies werkt!

Voor wie?

Het Inspiratielab is voor medewerkers van gemeenten, UWV en ketenpartners. Tijdens deze sessie wordt uitgelegd hoe Surplus in de praktijk werkt en ga je kijken of er nog verbeteringen mogelijk/wenselijk zijn en of deze innovatie iets voor jouw gemeente of UWV-vestiging is.

Aanmelden

Aanmelden kan via: Divosa Inspiratielab