Home Forums Innovaties Nieuw! Virtueel Inkomens Loket (VIL)

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #7156
  Koenwit
  Sleutelbeheerder

  We hebben in Nederland een heel verfijnd, maar ingewikkeld stelsel van inkomensvoorzieningen. Het stelsel van toeslagen, uitkeringen, gemeentelijke armoedevoorzieningen enzovoort. Dat maakt het lastig voor de mensen die het krap hebben. Om van alle beschikbare regelingen gebruik te maken moeten er veel formulieren ingevuld worden. En je moet weten dat ze er zijn. En waar je wel en niet recht op hebt. Het virtueel inkomensloket geeft inzicht in voor welke voorzieningen een inwoner in aanmerking komt. Dat helpt om te voorkomen dat voorzieningen niet gebruikt worden door alle inwoners waarvoor ze bedoeld zijn. Niet-gebruik van voorzieningen is een groot probleem. Door het virtueel inkomensloket kunnen gemeenten hun inwoners beter ondersteunen.

  Zijn er nog andere initiatieven die erop gericht zijn de toegang tot voorzieningen te verbeteren en niet-gebruik tegen te gaan?

  #7161
  JoopKuiper
  Deelnemer

  Het lijkt mij eenvoudiger om de vele toeslagen weer af teschaffen en via belastingen dit te compenseren voor wie er in aanmerking komt.
  Tariefgroepen zoals we die vroeger ook kenden en voortijdige belasting teruggave iedere maand toepassen als dit relevant is.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.