Omdat het belangrijk is..

KANSENGELIJKHEID VOOR JONGEREN IN ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT

Gelijke kansen voor allemaal

Die vlieger gaat niet op voor jongeren (heeft de pandemie nog eens benadrukt). De kansen die jongeren krijgen en kunnen grijpen hangen samen met hun achternaam, de wijk waarin ze opgroeien, hun woonruimte (hebben ze een eigen kamer?), het diploma en banksaldo van hun ouders, de steun die hun ouders kunnen bieden (hulp bij huiswerk, bijles), eventuele schulden, de middelen die de jongeren tot hun beschikking hebben (zoals een laptop en wifi), de talenten waarmee zij gezegend zijn en de factor geluk en pech in hun leven. Er speelt zoveel mee. En lang niet iedereen kan daar in gelijke mate aanspraak op maken.

Wat kunnen we doen?

Wat kunnen we doen om alle kinderen, tieners en jongvolwassenen een eerlijke kans te bieden om wat van het leven te maken? Wat kunnen we doen voor de jonge mensen die de boot dreigen te missen, langs de kant staan, tussen wal en schip geraakt zijn of per ongeluk of noodgedwongen in het verkeerde bootje stapten? Hoe bieden we hen allemaal een omgeving en infrastructuur waarin ze wat te kiezen hebben?

Meepraten?

Heb je interesse in dit vraagstuk en wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of zou je hier graag zelf aan bijdragen? Laat dan je gegevens achter.