030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

Mobiel werken

You are here

Wat doe je in MensCentraal met een melding CORV?

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten aangesloten op CORV. Met CORV wordt de berichtenstroom gedigitaliseerd en gestandaardiseerd tussen partijen in de justitiële jeugdketen, waaronder gemeenten. Gemeenten krijgen nu melding als er zorgen zijn rondom een gezin of kunnen zelf een verzoek tot onderzoek doen bij de Raad voor de Kinderbescherming. Maar wat doe je vervolgens na de melding?

Wat doe je in MensCentraal met een melding verkregen via CORV? 

Velsen en Beverwijk werken mobiel

Mobiel werken is een product uit de MensCentraal Toolbox. Hiermee kunt u op elke willekeurige locatie, via een laptop, tablet of zelfs smartphone, inloggen op MensCentraal.

U heeft een werkende internetverbinding, VPN Client programma én een persoonlijk VPN Client account nodig om mobiel te kunnen werken.

Arja Zwart, Gemeente Beverwijk: "Onze Wmo-afdeling en twee sociale teams werken mobiel via laptops. Door de invoering van Het Flexibel Werken én de vele keukentafelgesprekken die worden gevoerd, is het wenselijk dat onze collega’s ook buiten het Stadhuis met MensCentraal kunnen werken.”

Robert Jaspers, Gemeente Velsen: "We willen naar de klant toe, keukentafel gesprekken voeren en ter plekke de uitkomsten van de gesprekken kunnen vastleggen. Hiervoor biedt Mobiel Werken uitkomst. We kiezen voor tablets met een klein toetsenbord voor het gemak van een laptop, maar de handzaamheid van een tablet."

Meer weten over mobiel werken? Klik hier

Aan de keukentafel inloggen op MensCentraal, op een iPad.

Inwoners van de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest kunnen bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) IJmond terecht voor al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Zij zijn er voor ouders, opvoeders, kinderen én jongeren. Mensen kunnen binnenlopen op één van de CJG inlooppunten óf de coaches komen bij de mensen thuis voor een gesprek of hulp.

Omdat de CJG coaches veel onderweg zijn, werken zij grotendeels via iPads. Daarom willen zij graag, ongeacht hun werklocatie, via één kanaal snel en veilig informatie kunnen uitwisselen. CJG IJmond zocht samen met de NVSI naar een oplossing. Sinds september 2014 werken alle coaches van CJG IJmond met MensCentraal via hun iPad, waar en wanneer ze maar willen.

Deze nieuwe vorm van werken noemen wij mobiel werken. Met mobiel werken kunt u op elke willekeurige locatie, met een laptop, tablet of zelfs smartphone inloggen op MensCentraal. U heeft hiervoor een werkende internetverbinding, VPN clientprogramma én een persoonlijk VPN client account nodig om mobiel te kunnen werken. Dit kunnen wij voor u of uw gehele organisatie realiseren.

VPN staat voor Virtueel Privaat Netwerk. Een VPN zorgt ervoor dat een laptop, tablet of smartphone die zich op een plek bevindt zonder beveiligd netwerk, toch een veilige verbinding met MensCentraal tot stand kan brengen. Het is alsof het apparaat binnen beveiligde kantoormuren staat en hierdoor toegang heeft tot MensCentraal.

We wensen CJG IJmond veel succes! En we horen volgende maand graag de eerste bevindingen, zodat we deze kunnen delen met de andere NVSI leden.

Zaanstad gebruikt MensCentraal op de Ipad tijdens keukentafelgesprek

Wijkteam Kogerveld werkt op de Ipad met MensCentraal! Elke regisseur uit het team neemt de Ipad mee naar de keukentafelgesprekken.
De teamleden laten weten blij te zijn met de mogelijkheid om mobiel te kunnen werken met MensCentaal én ze stuurden ons direct het resultaat toe.