030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

Aankondiging

You are here

InnovatieLab Surplus op 13 oktober

Op 13 oktober organiseert de NVSI samen met Divosa en Flextensie een InnovatieLab over Surplus. Surplus is de werknaam voor een innovatieve manier om werkzoekenden in de bijstand parttime te kunnen laten werken met behoud van bijstand. Surplus is nu nog een idee op hoofdlijnen. Tijdens de InnovatieLab werken we het idee verder uit tot een werkbare oplossing. Voor de realisatie vragen we subsidie aan, maar mogelijk zullen we deels een beroep moeten doen op een gezamenlijke financiering door gemeenten zelf. Voor de bijeenkomst nodigen we de leden van de NVSI en van Divosa uit.

NVSI aanwezig op Overheid 360

 

NVSI op Overheid 360

De NVSI zal als exposant aanwezig zijn op Overheid 360. Wij zullen actief deelnemen en zijn op het evenement beschikbaar voor kennismakingssessies en meetings. Wilt u graag weten wie wij zijn en wat wij doen? Of waarom het lidmaatschap interessant kan zijn voor uw gemeente? Vraag dan een meeting aan of neem direct contact op met ons. 
 

Waarom is de NVSI aanwezig?

Gemeenten informeren over:

  Online bijeenkomst - voorkomen van schulden en efficiënter inrichten van schuldhulp

  Voorkomen van schulden en efficiënter inrichten van schuldhulp

  Gemeenten kiezen voor Buddy-App voor innoveren van schuldhulpverlening

  ‘’Een revolutie op het gebied van schuldhulpverlening’’ zo reageerde Annemarie van Gaal op het nieuws dat een grote groep gemeenten in een aanbesteding voor de Fintech Buddy Payment hebben gekozen. De Fintech ontwikkelde een app die digitale ondersteuning biedt bij geldzaken. Zo kunnen schulden worden voorkomen bij inwoners die in de financiële problemen dreigen te komen. Gemeenten voorzien dat de coronacrisis voor veel extra schuldproblemen kan zorgen bij kwetsbare gezinnen.
   

  Innovatief aanbesteden

  Ruim een derde van de Nederlandse huishoudens heeft moeite om financieel rond te komen, blijkt uit onderzoek van onder meer het Nibud. Een op de vijf huishoudens heeft betalingsproblemen, waarvan ongeveer de helft ernstige (circa 700.000). Gemeentelijke dienstverlening richt zich op het (weer) grip krijgen op hun financiële situatie met budgetbeheer, -coaching en -cursussen, maar bereikt slechts een deel van deze huishoudens – en dan vaak pas als de schulden al problematisch zijn.