030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

De NVSI praat met: Camiel Kuiper (Buddy)

You are here

Om meer inzicht te geven in het nut van de NVSI en hoe haar leden en sociale innovaties gebruikmaken van de stichting zullen er de komende periode een aantal interviews gepubliceerd worden. In dit  eerste interview praat de NVSI met Camiel Kuiper van Buddy.

 

Wat is Buddy?

‘’Met Buddy ontwikkelen we een digitale financiële coach die mensen ondersteund met hun bankzaken. Je kunt met Buddy chatten over inkomensvragen en hij helpt met het reserveren en beheren van je financiën. Vaste lasten worden bijvoorbeeld gereserveerd op een aparte rekening zodat je precies weet wat je nog te besteden hebt. Buddy kan meekijken in de bankzaken, op deze manier kan de applicatie ook een melding geven als bijvoorbeeld de huurtoeslag moet worden teruggedraaid. Handig! Zeker omdat het met toeslagen nu vaak fout gaat’’

 

Hoe verloopt de ontwikkeling van de app?

“In de ontwikkeling van de applicatie werken wij als ondernemers samen met allerlei partners, van banken en wetenschappers tot gemeenten. Binnenkort start een groep van 10 gemeenten met een pilot met Buddy. Zo kunnen we de ervaringen van gebruikers in kaart brengen, en zorgen dat de ondersteuning die de app biedt zo goed mogelijk is.”

 

Waarom is Buddy zo handig?

‘’Het uiteindelijke doel van Buddy is dat mensen met een gerust hart hun geld uit kunnen geven en er minder mensen in de schuldhulpverlening terecht komen.’’

 

Welke rol speelt de NVSI hierbij?

“Daarbij hebben we niet met alle gemeenten afzonderlijk een contract, maar de 10 gemeenten hebben vanuit de Nederlandse Vereniging voor Sociale Innovatie gezamenlijk één contract met ons afgesloten. Dat is handig voor de gemeenten: doordat de gemeenten vanuit de NVSI samen meewerken aan de ontwikkeling van Buddy, is er sprake van inbesteding en niet van aanbesteding. Daarbij vinden de gemeenten het prettig dat zij de kosten kunnen delen en samen meedenken over één oplossing die voor iedereen werkt. De NVSI is voor de gemeenten een plek waar zij makkelijk kunnen samenwerken – en waar wij makkelijk met hen kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van Buddy.”