030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

Voordelig gebruik maken van eHerkenning via de NVSI

You are here

Bent u lid van de NVSI community? Dan kunt u vanaf nu voordelig gebruik maken van eHerkenning!

Hoe werkt dit?
De NVSI en Connectis hebben een samenwerkingsverband gesloten. Connectis is een van de erkende leveranciers voor de eHerkenningsmakelaar. Lost Lemon beheert in opdracht van de NVSI en Connectis de eHerkenningsmakelaar. Hierbij draagt Connectis het beheer en de helpdesk van de makelaar over aan Lost Lemon. Dit betekent dat Lost Lemon voor u de eHerkenningsmakelaar kan ontsluiten en zorgen voor het inregelen van de gewenste services op het eHerkenning netwerk.

Waarom een samenwerking met Connectis?
De NVSI heeft gekozen voor Connectis omdat zij een flexibele partij zijn waar de NVSI snel en prettig mee kan samenwerken. Door deze samenwerking kan de NVSI u als lid een mooie korting bieden op het gebruik van eHerkenning.

Wat is eHerkenning?
eHerkenning is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven. eHerkenning regelt de herkenning en controleert de bevoegdheid van personen die online een dienst willen afnemen. Simpel gezegd: Bent u wie u zegt dat u bent? En mag u doen wat u doet? eHerkenning controleert én bevestigt dit.

Hoe werkt eHerkenning?
eHerkenningsmakelaar Als overheidsorganisatie kunt eHerkenning enerzijds gebruiken om uw diensten online toegankelijk te maken. U sluit dan via een eHerkenningsmakelaar aan op eHerkenning. eHerkenningsmiddel Anderzijds kunt u ook een dienst afnemen bij een andere organisatie. U heeft dan een eHerkenningsmiddel nodig waarmee u kunt inloggen, zoals bijvoorbeeld een gebruikersnaam-wachtwoordcombinatie.

Wat moet u doen om te starten met eHerkenning?

 1. Neem contact op met de NVSI wanneer u gebruik wilt maken van eHerkennning
 2. Breng vervolgens in kaart welke diensten u wilt aanbieden. Start hierbij met een eenvoudig dienstverleningsproces en breid uw dienstenaanbod stap voor stap uit. Het is niet nodig om alle diensten tegelijkertijd op eHerkenning aan te sluiten. Bijvoorbeeld:
  • Toegang tot bedrijvenloket
  • Internetdiensten
  • Overlijdensmelding voor de uitvaartbranche
  • WOZ-portaal
  1. Per dienst bepaalt u het betrouwbaarheidsniveau. Deze handreiking (pdf, 1.6 MB) kan u helpen bij het bepalen van het juiste betrouwbaarheidsniveau
 3. Lost Lemon zorgt in opdracht van de NVSI en Connectis voor de realisatie van stap 4 tot en met 6:
  1. Technisch aansluiten op eHerkenning
  2. Het testen van de aansluiting
  3. Het live zetten van uw diensten via eHerkenning.
  4. Denk ten slotte aan het onder de aandacht brengen van eHerkenning bij uw afnemers, medewerkers bij de klantenservice of medewerkers die betrokken zijn bij de desbetreffende dienst.

Meer informatie
Meer informatie over het starten met eHerkenning leest u op www.eherkenning.nl. Bent u geïnteresseerd in het gebruik eHerkenning via de NVSI? Neem dan contact met ons op via info@nvsi.nl of bel direct met Lost Lemon via 085 - 489 88 88. 

Gerelateerde artikelen