030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

EigenKrachtWijzer

You are here

Uw inwoners in hun eigen kracht zetten?                       

Zet hiervoor de EigenKrachtWijzer in (EKW). De EigenKrachtWijzer (EKW) is een digitaal hulpmiddel om inwoners te helpen bij hun vragen. "Hoe vind ik een nieuwe woning?" " Ik heb een rolstoel nodig. Waar vraag ik die aan?" " Ik heb mijn baan verloren, wat nu?" De EigenKrachtWijzer helpt inwoners zelf een oplossing te vinden voor hun vragen. Zo houden ze regie over hun eigen leven. De EigenKrachtWijzer structureert de mogelijke oplossingen per onderwerp en geeft passende informatie uit de sociale kaart van een gemeente.

Overdracht van de EKW naar de NVSI

De Stichting Eigenkracht Instrumenten draagt per 1 oktober de EigenKrachtWijzer over aan de NVSI. De Stichting Eigenkracht ontwikkelde dit instrument in nauwe samenwerking met gemeenten. De NVSI is een goed platform om deze innovatieve oplossing verder door te ontwikkelen. 

Leden van de NVSI kunnen gebruik maken van de EigenKrachtWijzer. De gemeente Almere is één van de gemeenten die de EigenKrachtWijzer gebruikt. Ervaar hoe de inwoners van Almere worden ondersteund in hun zoektocht naar oplossingen. Probeer de EigenKrachtWijzer uit. 

Meer informatie:

Dhr. Eef Botjes, Projectleider EigenKrachtWijzer