030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

Actief voorraadbeheer met de Producten en Dienstencatalogus

You are here

Ongeveer 20 NVSI gemeenten hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuwe ICT applicatie, namelijk een Producten en Dienstencatalogus (PDC) mét een online product shop voor MensCentraal. Lost Lemon heeft deze applicatie gebouwd in opdracht van de NVSI.

Wat is de PDC?
De PDC is een digitale catalogus waarin gemeenten kunnen vastleggen welke producten/diensten zij hebben ingekocht, welke leveranciers welke producten/diensten leveren én welke contractafspraken er zijn gemaakt met de leveranciers met betrekking tot tarieven, aantallen en doorlooptijden.

Wat is de MensCentraal product shop?
De MensCentraal product shop is eigenlijk de ‘voorkant’ van de Producten en Dienstencatalogus. Wanneer de Producten en Dienstencatalogus volledig is gevuld met de producten/diensten, leveranciers & contractafspraken kan de catalogus gekoppeld worden aan de product shop in MensCentraal. De professionals die met MensCentraal werken kunnen dan direct een product of dienst uit de catalogus bestellen voor een klant, via de product shop.

Waarom de Producten en Dienstencatalogus?
Het grote voordeel van de catalogus is dat u actief uw voorraad kunt beheren. Elke keer als er een product of dienst wordt besteld in de product shop, wordt uw voorraad opnieuw berekend en geregistreerd in de catalogus. U voorkomt hiermee dat er een product of dienst wordt toegezegd aan een klant, dat er niet meer is.

Door één centrale catalogus hoeft u geen informatie uit verschillende systemen aan elkaar te knopen. U brengt uw kosten eenvoudig in kaart en kunt uw budget zo efficiënt mogelijk inzetten. Uiteindelijk kunt u uw inkoopstrategie voor het volgende jaar aanscherpen om uw budget nog beter te benutten.

Doordat de product shop van de catalogus gekoppeld kan worden aan MensCentraal kunt u direct vanuit het klantproces een product of dienst bestellen. Er is dus geen apart bestelproces meer nodig én de producten of diensten worden direct onderdeel van het dienstverleningsplan voor de klant.

Gebruikt u geen MensCentraal? Maar bent wel geïnteresseerd in de PDC?
De Producten en Dienstencatalogus is een losstaande applicatie die u ook zonder MensCentraal kunt gebruiken. U kunt de PDC dan koppelen aan de product shop van uw eigen klantvolgsysteem.

Meer weten?
Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, via info@nvsi.nl of bel 085-489 88 88.

Gerelateerde artikelen