030 - 23 32 337 - info@nvsi.nl

Buddy app lancering opgenomen in diverse kranten

You are here

Voor de laatste toevoeging aan NVSI innovaties, de betaling app genaamd Buddy, is afgelopen donderdag 20 juni 2019 de pilot officieel gelanceerd. Acht gemeenten, waaronder Rotterdam, Den Haag, Almere, Enschede en Maastricht gaan de betaal app testen en hopen hiermee het budgetbeheer voor hun inwoners te vereenvoudigen.

Zo’n vier op de tien huishoudens in Nederland worstelen met hun financiële administratie. Het is dan lastig om het overzicht te houden. Helemaal wanneer het gaat om toeslagen en het al dan niet recht hebben hierop. De Buddy-app biedt hiervoor de oplossing. De app herkent onder andere wanneer er een toename in inkomsten is en zorgt er dan voor dat er niet te veel toeslagen binnenkomen. Zo wordt vermeden dat deze op een later tijdstip weer terugbetaald dienen te worden.

De lancering is in de media niet onopgemerkt gebleven. Onder andere de volkskrant en de Limburger schrijven over de betaling app.

Lees hier meer:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-buddy-app-een-financiele-vriend-die-helpt-bij-geldzorgen-of-een-digitale-snuffelaar-in-privezaken~b4697ac6/

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190620_00110919/digitale-buddy-helpt-maastrichtenaren-met-geldzorgen